2018. május 9., szerda

Vegán banánkenyér

Hasonló recept számtalan létezik, ez most egy glutén-, tejtermék-, hozzáadott cukor-és tojásmentes változat, vegán, zsírszegény, de szénhidrátban gazdag. Az én étkezésembe ez nem igazán illeszthető, de a család többi tagja örült neki. :)



Vegán banánkenyér

Hozzávalók:
2 érett banán (héj nélkül 20 dkg)
200 gramm víz
csipet só
1 tk vanília aroma
1 csapott mk szárított citromhéj
2 dkg négyszeres erejű édesítő (ezt használtam) vagy 1,5 dkg ötszörös erejű édesítő (ezt használtam) - ha elég édes a banán, el is hagyható
45 gramm friss citromlé
15 dkg aszalvány, mag vegyesen
20 dkg Szafi Free gyümölcskenyér lisztkeverék

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/

A liszt kivételével mindent turmixgépbe helyezünk és homogénre keverjük. Kiöntjük egy tálba és kézi habverővel beledolgozzuk a lisztet. Ennyi. :)

Szilikonos kenyérformába öntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben 65-70 perc alatt készre sütjük. Rácsra borítjuk és kihűtjük.





Nincsenek megjegyzések: