Túrós rostszegény pogácsa

Családom egyik kedvenc, ha nem a legkedvencebb pogácsája a túrós, számtalan liszttel készült már, ezúttal a rostszegény gluténmentes kenyérliszt került bele. Útravaló lesz belőle. :) Már ha marad, ugyanis ilyen finom, kívül roppanós, belül puha, mennyei finom pogácsát régen sütöttem.

Nyilván tejmentességét elveszíti így, de totuval is meg lehet próbálni





Túrós rostszegény pogácsa

Hozzávalók:
20 dkg zsírszegény túró (vagy totu)
100 gramm langyos víz
4-5 g só (ízlés és só függvénye)
csipet aszkorbinsav (elhagyható)
4 gramm porélesztő
20 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék

Robotgép dagasztótáljába mérünk minden alkotót, majd a spirállal alaposan összedolgozzuk. Kézzel átgyúrjuk a tésztát és letakarva langyos helyen legalább fél órát pihentetjük/kelesztjük.

Tetszőleges vastagságúra nyújtjuk enyhén lisztes felületen, késsel díszítjük a tetejét és pogácsákat szaggatunk belőle.



190 fokra előmelegített sütőben 23-25 perc alatt szép barnára sütjük, előtte lefújtam őket olajspray-vel..




Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések