After Eight kocka

Amely glutén-, tej-és hozzáadott cukormentes, szénhidrát csökkentett, paleo étrendbe illeszthető és a látszat ellenére full egyszerű. :) After Eight imádóknak érdemes kipróbálni. :)

A történethez hozzá tartozik, hogy első ötletként keksznek indult. Aztán, mikor sütés után kivettem, túlságosan puhának éreztem, így revideáltam az eredeti elképzelést, és így lett belőle ez a kocka. Viszont mire kihűlt, már olyan állaga lett, hogy keksznek is elmegy, szóval, innentől rátok van bízva. :) Tehát a kocka belseje nem puha piskótás, hanem egy masszívabb, de egyáltalán nem száraz tészta, pláne így alaposan becsokizva.




Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/

After Eight kocka

Hozzávalók
A sötét tésztához:
20 gramm kókuszolaj (ezt használtam)
1 tojás sárgája
20 gramm Cocomas
80 gramm víz
csipet só
1 gramm szódabikarbóna
10 gramm négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
10 gramm frissen facsart citromlé
15 gramm zsírszegény kakaópor (ezt használtam)
70 gramm Szafi Reform süteményliszt
30 gramm Szafi Reform palacsinta lisztkeverék

A mentás tésztához:
20 gramm kókuszolaj (ezt használtam)
1 tojás sárgája
20 gramm Cocomas
80 gramm víz
csipet só
1 gramm szódabikarbóna
10 gramm négyszeres erejű édesítő (ezt használtam)
10 gramm frissen facsart citromlé
2 marék friss menta
80 gramm Szafi Reform süteményliszt
40 gramm Szafi Reform palacsinta lisztkeverék
(esetleg zöld ételszínezék a nagyobb hatás kedvéért :) )

Bevonáshoz és "ragasztáshoz" diéta szerinti csokoládé

Külön keverjük ki a kétféle tésztát, ehhez vegyítjük a száraz alkotókat, másik tálban a nedveseket, majd összekeverjük. A mentás tésztához a folyékony hozzávalókkal homogénre turmixoljuk a mosott mentaleveleket, majd így adjuk hozzá a liszteket.  Mindkét tésztát érdemes alaposan lehűteni hűtőben, a könnyebb kezelhetőség kedvéért.

Lisztezett felületen 6-6- egyforma darabra szedjük mindkét tésztát és kb ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, kicsit lapítjuk.
                                     
Amikor ezzel megvagyunk, megépítjük a táblát: legalsó sorba kerül 2 kakaós és egy mentás csík, mégpedig kakaós-mentás-kakaós sorrendben, jó szorosan egymáshoz illesztve. A 2. sor ennek épp az ellenkezője, azaz a kakaós csíkra mentás kerül, a mentásra kakaós stb. A 3. sor megint olyan, mint az első volt, az utolsó pedig a 2. sorral azonos. Így lett egy 4 emeletes hasábunk. Építés közben figyeljük, hogy amennyire lehet, szorosan passzítsuk a csíkokat egymáshoz, majd az egész testet, tetejét, oldalait a kezünkkel igazítsuk el, paskoljuk össze.


Ezután szeleteket vágunk a hasábból, próbálva páros számú darabot, mivel egy kockához majd 2 darabra lesz szükség, a teljes mennyiség 10 vagy 12 darabnak megfelelő, vastagságtól függően. Vagy ha keksznek készül, akkor ez nem is olyan fontos szempont. :)

Sütőpapírra helyezzük a darabokat, majd 190 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt kisütjük.



Ha kihűltek, jön az összeillesztés, a csokit felolvasztjuk, egy kekszet megkenünk vele és ahhoz hozzátapasztunk egy másikat. Így járunk el az összessel és így 5 vagy 6 jó nagy kockát kapunk végül.



Rácsra helyezzük őket és csokival bőségesen bevonjuk a kockákat. Hűtőben lehűtjük, majd kb. 1 óra alatt elfogyasztja egy 5 tagú család. :D






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések