Mákos linzer feketeribizlidzsemmel

Eddig is tudtam, hogy a mák a ribizlivel szuper összhatást fog hozni, hát ez tényleg így volt, hihetetlenül finom lett ez a mákos tésztájú linzer az új lekvárral. Nem omlós-ropogós a tészta, hiszen nem kapott túl sok zsiradékot, ennek legyetek tudatában a csalódások elkerülése érdekében. :)



Mákos linzer feketeribizlidzsemmel

Hozzávalók 20 darabhoz:
16 dkg Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyérlisztkeverék
6 dkg darált mák
csipet só
2,5-3 dkg négyszeres erejű édesítő
20 gramm kókuszolaj
20 gramm almaecet
40 gramm Cocomas
65-70 gramm hideg víz

A lisztet összekeverjük a többi szárazanyaggal. A puka kókuszolajat az ecettel és a kókuszkrémmel, ebben villával morzsoljuk el a szárazanyagot. Végül a hideg vízzel állítsuk össze a tésztát. Rögtön lehet vele dolgozni.

A szokásos módon tetszőleges méretű és formájú linzereket szúrunk a kinyújtott tésztából, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk azokat és 190 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt (résen legyünk közben) kisütjük.

Sütés közben némely példányok egyes részein felfújódtak, (nem tudom miért), de ettől nem szabad megijedni, a sütőből kivéve még forrón szépen lepréselhetők. Pl sütőpapír és valami nehezék. .D



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések