Karácsonyi ötletelő 1. - Zsombor

Kivételesen fordított születési sorrendben kezdem az ajándékötletekről szóló posztokat, az egyszerűbbtől a nehezebb felé haladva.:))Bár ahogy vesszük, Bence már az életkora miatt okoz fejtörést, Dodó pedig azért kihívás, mert a tesók révén mindenféle játék fellelhető a háztartásban.

Zsomborunk változatlanul járgánymániás. Tulajdonképpen bármi jöhet, aminek 2 vagy 4 kereke van, de kitüntett figyelemben részesíti a duplo-s verda-autókat, illetve egyéb járműveket, valamint a vasúti készleteket, mind a duplosat, mind pedig a fából készültet.

A vonatok iránti rajongás jegyében kinéztem ezt a mágneses golyóvezetőt.


Ha már a "fejlesztő" játékoknál kezdtem, van még pár a tarsolyomban, amik tetszenek és amiknek szerintem ő is örülne.
Például szuper ez a szortírozó dobozka

vagy ez a színsorbarakó

de ez a különleges memóriajáték is elnyerte a tetszésemet.

Ez pedig egy kedvemre való logikai fejlesztő

míg itt egy kedves számolós játék..


Nagyon tetszik ez a sütis játék is, másféle is kapható, nem csak ilyen.

Ez az érzékszerves játék is kedvesnek tűnik.

A Smart Games és Thinkfun játékokat nagyra értékelem, van is belőlük jópár, de most a verda-őrület jegyében minden bizonnyal beszerzésre került majd ez a Smart car.

De hogy ne csupán készségfejlesztő játékokkal nyüstöljem szerencsétlen gyereket, vannak egyéb ötletek is, amik garantáltan örömet szereznének neki.

Itt van mindjárt ez a szuper kis lakókocsi, ami már több is, mint terv, mivel a garázs egyik félreeső helyén várja, hogy a fa alá kerüljön.

De ezt az útépítő készletet is lelkesen nézegette a minap kisemberünk, bővítendő a már így is tekintélyes nagyságú duplo járműparkot.

Egy kis vonatos apróság, ha már vonat-és Thomas kedvelő a kicsi.

Ez a pici hóemberes dobozka inkább a mikuláscsomagban fog helyet kapni, de abban biztos, míg ez a szánkós körhinta a karácsonyi ajándékokat fogja gyarapítani.



zsombor még mindig lelkesedik a boribon-könyvekért, és nem túl régen egy hozzá kapcsolódó társasjátékot is kiadtak, a nagy szamócavadászat nem maradhat el a fa alól.
Ugyancska kedvenc olvasmány a két kicsi gesztenyegyerek sok-sok története, ez a rakosgató is tuti ajándék lesz.

A Figurix-et már nagyon régen megvettem, most meg is fogja kapni.

Az ajándékok jelentékeny részét a tervek szerint a könyvek fogják kitenni,de arról inkább majd külön írni.

Megjegyzések

a mesélő üzenete…
Szia Dia! Ha már fejlesztesz is, nézd meg nálam a www.szeged.jogyerek.com-on a kreatív játék menüpontot, a CTF játékok szerintem árban és minőségben is fantasztikusan jók!
Dia üzenete…
Már múltkor átfutottam, de majd átnézem alaposabban is, köszönöm!

Népszerű bejegyzések