4 perces zsemle

Egy szuper és villámgyors receptre bukkantam az egyik közösségi oldalon és mondhatom, amióta felfedeztük egymást, hetente többször előfordul nálunk, hol vacsora, hol reggeli gyanánt, kenyérhelyettesítőként.

4 perc alatt elkészül, amiből 1 perc az összeállítása, 3 perc pedig a "sütési" ideje. Ez eddig mind szép és jó, ami már sokaknál ki fogja verni a biztosítékot, ismerve, hogy manapság milyen hírek terjednek a mikrohullámú sütőkről, hogy ez a puffancs mikróban készül. Ezen én most elegánsan túllépek, mivel nem vagyok ádáz mikro-ellenes, bár igyekszem ésszel és mértékkel használni.

Szóval a zsemle villámgyors és szerintem nagyon kellemes alternatíva a pékáruk kiváltására. Paleo recept, liszt-, tejtermék- és cukormentes. Eddig még csak lenmaglisztből próbáltam ki, de lassan itt az ideje, hogy más lisztekkel is kísérletezzek, sőt édes változatot is tervezek alkotni, a megfelelő lisztek és némi cukorhelyettesítő felhasználásával.

Lenmagzsemle

Hozzávalók:
3 ek lenmagliszt
1 tojás
csipet só
csipet szódabikarbóna
víz

Az összes alapanyagot galuska sűrűségűre kikeverjük egy megfelelő kerámia edényben, vagyis a víz mennyiségét az határozza meg, hogy kb. egy sűrű nokedlitésztát kell kapnunk.

Ezt csinosra egyengetjük a tálkában, majd betesszük a készülékbe, ahol 800 watton kereken 3 percig sütjük. Tetszés szerint töltjük.

Íme a végeredmény





Megjegyzések

a mesélő üzenete…
Tetszik!
Dia most már teljesen így eszel? Hol tartasz mínuszban?
Egyébként iszonyat ügyes vagy, hogy ekkorát tudtál változtatni,nekem ez még sohasem sikerült.

Dia üzenete…
Szia!
Igen, így, 10 hónapja. 25 kg-nál tartok. :) Ez kevesebb, mint 6 hónap alatt ment le, azóta sajnos stagnálok, bár centiben van változás, meg amúgy is csak pár kiló lenne még hátra, az most nem megy, de tudom,ez a legnehezebb. Sőt, mivel vastag és nehéz csontú vagyok, gyanúm, hogy nagyon nem is fog sikerülni és megmaradok a 40-es ruhaméretnél. :)
a mesélő üzenete…
Nagyon, nagyon ügyes vagy! Ez hihetetlen nagy fogyás!
Dia üzenete…
Köszi! :) Jól is érzem ám magam!

Népszerű bejegyzések