Gyümölcslapos torta kétféle töltelékkel
Szafi drága értékesíti ezeket a csodákat (beszerzési forrást lásd lentebb), elsőként egy aszalt szilvás alapot volt szerencsém kipróbálni (örök hálám érte), de biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó és a többi fajtát is meg fogom környékezni.
Sokat agyaltam rajta, milyen jellegű töltelék kerüljön bele, hiszen maga az alap is elég karakteres, meghatározó ízvilággal bír. Felmerült egy zserbószerű, esetleg valamilyen gyümölcsös töltelék, de végül ezeket elvetvén arra az elhatározásra jutottam, hogy kétféle krémet kap, amiben ugyanakkor helye lesz a diónak és némi gyümölcsnek is. A végeredmény egy markáns, jó értelemben vett tömény, igazán ütős sütemény lett, ami ugyan kalória-és szénhidrátbomba, de néha-néha ez is belefér, ésszel és mértékkel. :))
Hozzávalók:
Aszalt szilvás gyümölcslap
Gesztenyés krémhez:
Mázhoz:
csokoládé vagy kakaópor-kókuszzsír-cukorpótló keverékéből készült bevonó
A gesztenyés krémhez egész egyszerűen összekeverjük az alapanyagokat. A másik töltelékhez kifacsarjuk a narancs levét és egy alkalmas edényben kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorpótlóval és az aromával, majd alacsony lángon besűrítjük a krémet. Ha kész, még forrón belekeverjük a csokoládét, a kakaópor és hűtjük. Ha kihűlt, kézi habverő segítségével homogénné kutyuljuk a psylliummal és a Cocomas krémmel.
Az egyik tortaalapot egy megfelelő méretű formába helyezzük, egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, majd arra rétegezzük a narancsos tölteléket. Befedjük a másik gyümölcslappal, végül vékonyan bevonjuk a csokimázzal. A tetejét narancsgerezdekkel díszíthetjük. Isteni finom lett. :))
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Sokat agyaltam rajta, milyen jellegű töltelék kerüljön bele, hiszen maga az alap is elég karakteres, meghatározó ízvilággal bír. Felmerült egy zserbószerű, esetleg valamilyen gyümölcsös töltelék, de végül ezeket elvetvén arra az elhatározásra jutottam, hogy kétféle krémet kap, amiben ugyanakkor helye lesz a diónak és némi gyümölcsnek is. A végeredmény egy markáns, jó értelemben vett tömény, igazán ütős sütemény lett, ami ugyan kalória-és szénhidrátbomba, de néha-néha ez is belefér, ésszel és mértékkel. :))
Hozzávalók:
Aszalt szilvás gyümölcslap
Gesztenyés krémhez:
25 dkg mindenmentes, natúr gesztenyemassza
5 dkg Cocomas
10-20 ml víz
4 dkg cukornak megfelelő édesítő
vanília, rum ízlés szerint (bőségesen)
5 dkg dió durvára darabolva
Narancsos csokikrémhez
2 tojás sárgája
1 nagy narancs leve
4 dkg cukornak megfelelő édesítő
narancs aroma
2 dkg mindenmentes csoki
1 ek zsírszegény kakaópor
10 dkg Cocomas
1 ek útifű
Mázhoz:
csokoládé vagy kakaópor-kókuszzsír-cukorpótló keverékéből készült bevonó
A gesztenyés krémhez egész egyszerűen összekeverjük az alapanyagokat. A másik töltelékhez kifacsarjuk a narancs levét és egy alkalmas edényben kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorpótlóval és az aromával, majd alacsony lángon besűrítjük a krémet. Ha kész, még forrón belekeverjük a csokoládét, a kakaópor és hűtjük. Ha kihűlt, kézi habverő segítségével homogénné kutyuljuk a psylliummal és a Cocomas krémmel.
Az egyik tortaalapot egy megfelelő méretű formába helyezzük, egyenletesen megkenjük a gesztenyés krémmel, majd arra rétegezzük a narancsos tölteléket. Befedjük a másik gyümölcslappal, végül vékonyan bevonjuk a csokimázzal. A tetejét narancsgerezdekkel díszíthetjük. Isteni finom lett. :))
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Megjegyzések