Mákcsíkos totukuglóf

Szerintem nagyon csini lett, formás és mutatós darab. Finom habos kávéhoz készült, de akár reggelire/vacsorára is beilleszthető. Hidegen picit száraz, ezért hozzá a házi mindenmentes lekvár (a családtagoknak legalábbis), de elképzelhető, hogy ha kicsit rövidítettem volna a sütési időt, még ez az apró bibi sem lenne vele. Bár nekem ez sem volt gond, a kávé mellé simán csúszott. :)

Mákcsíkos totukuglóf

Hozzávalók:
35 dkg totu szerintem túróval is működőképes)
3 tojás 
csipet só
10 dkg cukornak megfelelő édesítő
1 ek mákolaj
1 ek szőlőmagolaj
1-2 tk citromlé
2 dkg mákliszt
3 dkg mandulaliszt
1 ek útifű maghéj
1 kk szódabikarbóna


A totut, a tojásokat, a sót, cukorpótlót, olajakat és a citromlevet krémesre turmixoljuk. A kész masszából 20 dkg-ot külön tálba teszünk, ahhoz szitáljuk a máklisztet, összekeverjük. A megmaradt tutokrémhez adagoljuk a mandulalisztet, szódabikarbónát és a psyllium-ot, ezt is alaposan elkeverjük.

A "sima" massza felét a szilikonos kuglófforma aljába egyengetjük, rákerül egyenletesen elosztva a mákos réteg, amit a maradék fehér masszával befedünk.

170-180 fokra előmelegített sütőben 45 perc volt a sütési ideje, az első 5-7 perc légkeveréssel ment.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu


                                       
                                      



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések