Szilvalekváros mákkrémmel töltött sütőtökpiskóta

Egy újabb agyszülemény, meglehetősen kellemes, bár némileg rondácska végeredménnyel. Ez azonban ne riasszon el senkit, sőt a mákkedvelőknek kötelező. Még akkor is, ha a sütőtök éppen nem kedvenc, ugyanis nem dominál benne.

Szilvalekváros mákkrémmel töltött sütőtökpiskóta

Hozzávalók
Tészta:
40 dkg sütőtök
5 dkg cukornak megfelelő édesítő
2 ek útifű maghéj
1 dkg zsírtalanított szezámliszt
2 dkg zsírtalanított mandulaliszt
csipet só
1 tk fahéj
3 egész tojás, 1 sárgája
100 gramm víz
2 ek mákolaj

1 kk szódabikarbóna

Töltelékhez:
10 dkg Cocomas
150 ml víz
10 dkg mák
6 dkg cukornak megfelelő édesítő

rumaroma ízlés szerint
5 ek házi cukormenets szilvalekvár
1 ek útifű maghéj

A sütőtököt a nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A tojásokat gépi habverővel 1-2 percig verjük, majd hozzáadva a psyllium és lisztek kivételével a többi alkotót, tovább verjük, míg habos nem lesz. Ezt a masszát a reszelt tökhöz öntjük, majd hablapáttal beleforgatjuk a kimaradt szárazanyagokat. Nagy méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk, azon egyenletesen elterítjük a masszát és 20 percig sütjük 170-180 fokra előmelegített sütőben. Ha készen van, konyharuha segítségével a papírral együtt feltekerjük és kihűtjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a kókuszkrém, víz, édesítő, rum keverékében megfőzzük a darált mákot. amikor ez is kihűlt, belekeverjük a lekvárt és a psylliumot. 

A kihűlt tésztát kitekercseljük, elkenjük rajta a tölteléket és óvatosa, amilyen szorosra tudjuk, visszacsavarjuk, hidegre tesszük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések