Banános lepénykék

Bár alapvetően ellenkezik az elveimmel és a saját magam számára felállított szabályokkal, korlátokkal, de ma reggel, egy hajnali, kiadós HIIT edzést követően az alábbi magas(abb) szénhidrát tartalmú lepénykékkel jutalmaztam meg magam. Még tegnap este elkészültek és bár alapvetően reméltem, hogy egy kekszhez hasonló állagú cuccost kapok, menet közben, majd a kisülést követően bizonyossá vált, hogy a banán folytán puha-szaftos marad. Ez azonban semmit nem vont le az élvezeti értékéből.

Banános lepénykék

Hozzávalók (kb. 30-32 darabhoz)
10 dkg kókuszzsír
2 tojás
csipet só
3 dkg DW 1:4 cukorpótló
fahéj ízlés szerint
1 kk szódabikarbóna
10 dkg langyos víz
3 banán (31 dkg)
5 dkg kókuszreszelék
2 dkg psyllium
1 tk nyílgyökér keményítő
1 ek nyílgyökér liszt
5 dkg zsírtalanított mandulaliszt

tetejére opcionálisan dió vagy más mag

Az olvasztott, puha kókuszzsírhoz keverjük a tojásokat, majd előbb a folyékony hozzávalót keverjük hozzá, ehhez keverjük a villával összenyomkodott banánt, végül a szárazanyagokat. Kicsit hagyjuk állni, majd evőkanál segítségével kupacokat halmozunk egy sütőpapíros tepsibe. a halmok közepére helyezünk 1-1 darabka diót.

180 fokon sütjük, kb. 15-17 percig.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések