2014. május 8., csütörtök

Lekváros-totus kalács

Megint totu, megint kalácsféle, megint nagyon finom, kicsit más, mint korábban.

Lekváros-totus kalács

Hozzávalók:
Tésztához
5 dkg kókuszzsír
1 tojás
100 gramm víz
csipet só
8 dkg cukornak megfelelő édesítő (vagyis 2 dkg DW 1:4)
2 dkg útifű maghéj liszt
4 dkg zsírtalanított mandulaliszt
3 dkg zsírtalanított lenmagliszt
1 kk szódabikarbóna
1 tk citromlé

Töltelékhez
25-30 dkg totu/túró
6 dkg cukornak megfelelő édesítő (1,5 dkg DW 1:4)
fél citrom leve
1 tojás
50 gramm víz

2-3 ek házi mindenmentes baracklekvár

A tésztához az olvasztott zsírhoz gyúrjuk az összes alkotót, kicsit pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a túrótölteléket, egyszerűen turmixoljuk a hozzávalókat.

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a lekvárral, végül megtöltjük a totus krémmel. Feltekerjük és előmelegített, 180 fokos sütőben enyhe pirulásig sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 




Nincsenek megjegyzések: