2014. május 21., szerda

Spárgás-csirkés quiche

Sós pite imádatom töretlen. A spárga iránti szeretetem meg viszonylag újkeletű. A kettőből született meg az alábbi quiche, az eddigiekhez hasonló módon.

Spárgás-csirkés quiche (kb. 22 cm-es piteformához)

Hozzávalók:
Tészta
1 tojás sárgája
4 dkg kókuszzsír
1 dkg zsírtalanított lenmagliszt
1 dkg zsírtalanított szezámmagliszt
1 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 dkg útifű maghéj liszt
50 gramm víz

Feltét:
5 dkg házi húsos szalonna
20-25 dkg csirkemell
10-15 dkg zöldspárga
2 tojás
só, bors
1 dl cocomas krém
100 gramm víz

A tésztához a zsírt megolvasztjuk, majd összegyúrjuk a többi alkotóval. Rögtön belenyomkodtam a formába, majd hűtőbe tettem (nálam ott éjszakázott, de elég neki fél óra is).

A szalonnát apró kockákra daraboljuk, kisütjük, hozzáadjuk a csíkozott húst, megpirítjuk, végül rádobáljuk az ujjnyi nagyságú darabokra vágott spárgát. Külön edényben kikeverjük a tojásokat a vízzel és a krémmel, sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a szalonna is sós. .

A hideg tésztát kb. 10 perc alatt elősütjük, majd beleöntjük a húsos ragut, arra rá a tojásos masszát (vagy előbb vegyíthetők már) és dermedésig sütjük (kb. 30 perc).

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 




Nincsenek megjegyzések: