Epres csokis "puding"
Egyszerű, gyors, finom, könnyű, epres és csokis, ahogy a májusi novemberhez és az állapotomhoz illik. :)) Természetesen glutén-, hozzáadott cukor-, tejmentes, ráadásul sütni sem kell.
Epres csokis "puding"
Hozzávalók:
3 tojás sárgája
ízlés szerinti cukor (nálam kb. 1 ek DW 1:4)
6 dkg mindenmentes csoki (pl. ilyen)
2 ek. zsírszegény kakaópor
rum és vanília aroma ízlés szerint
1,5 dl langyos víz
2 csapott ek étkezési zselatinpor
20-25 dkg eper
2 dl Cocomas
A 150 gramm langyos vízben jól elkeverjük a zselatinport. A tojások sárgáját az édesítővel, a csokoládéval, a kakaóporral és az aromákkal egy edényben kikeverjük, hozzáöntjük a zselatinos vizet. Az alaposan összekevert masszát lassú tűz fölött, kézi habverővel folyamatosan keverve felforrósítjuk/sűrítjük, de nem forraljuk. Ha ez kész, félretesszük kicsit hűlni.
A hideg kókuszkrémet gépi habverő legmagasabb fokozatán felverjük, amennyire kemény habbá lehetséges. Hozzákeverjük a langyos csokis masszát, homogénre dolgozzuk.
A tisztított epret kis darabokra vágva a krémbe forgatjuk.
Egy szilikonos püspökkenyér formát kibélelünk folpack-kal, enyhén bevizezzük, majd beleborítjuk a krémet. Ennyi az egész, a neheze innentől jön, mert ki kell várni, amíg tisztességesen megdermed a pudingunk.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Epres csokis "puding"
Hozzávalók:
3 tojás sárgája
ízlés szerinti cukor (nálam kb. 1 ek DW 1:4)
6 dkg mindenmentes csoki (pl. ilyen)
2 ek. zsírszegény kakaópor
rum és vanília aroma ízlés szerint
1,5 dl langyos víz
2 csapott ek étkezési zselatinpor
20-25 dkg eper
2 dl Cocomas
A 150 gramm langyos vízben jól elkeverjük a zselatinport. A tojások sárgáját az édesítővel, a csokoládéval, a kakaóporral és az aromákkal egy edényben kikeverjük, hozzáöntjük a zselatinos vizet. Az alaposan összekevert masszát lassú tűz fölött, kézi habverővel folyamatosan keverve felforrósítjuk/sűrítjük, de nem forraljuk. Ha ez kész, félretesszük kicsit hűlni.
A hideg kókuszkrémet gépi habverő legmagasabb fokozatán felverjük, amennyire kemény habbá lehetséges. Hozzákeverjük a langyos csokis masszát, homogénre dolgozzuk.
A tisztított epret kis darabokra vágva a krémbe forgatjuk.
Egy szilikonos püspökkenyér formát kibélelünk folpack-kal, enyhén bevizezzük, majd beleborítjuk a krémet. Ennyi az egész, a neheze innentől jön, mert ki kell várni, amíg tisztességesen megdermed a pudingunk.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Megjegyzések