Epres csokis "puding"

Egyszerű, gyors, finom, könnyű, epres és csokis, ahogy a májusi novemberhez és az állapotomhoz illik. :)) Természetesen glutén-, hozzáadott cukor-, tejmentes, ráadásul sütni sem kell.


Epres csokis "puding"

Hozzávalók:
3 tojás sárgája
ízlés szerinti cukor (nálam kb. 1 ek DW 1:4)
6 dkg mindenmentes csoki (pl. ilyen)
2 ek. zsírszegény kakaópor
rum és vanília aroma ízlés szerint

1,5 dl langyos víz
2 csapott ek étkezési zselatinpor

20-25 dkg eper

2 dl Cocomas 

A 150 gramm langyos vízben jól elkeverjük a zselatinport. A tojások sárgáját az édesítővel, a csokoládéval, a kakaóporral és az aromákkal egy edényben kikeverjük, hozzáöntjük a zselatinos vizet. Az alaposan összekevert masszát lassú tűz fölött, kézi habverővel folyamatosan keverve felforrósítjuk/sűrítjük, de nem forraljuk. Ha ez kész, félretesszük kicsit hűlni.

A hideg kókuszkrémet gépi habverő legmagasabb fokozatán felverjük, amennyire kemény habbá lehetséges. Hozzákeverjük a langyos csokis masszát, homogénre dolgozzuk.

A tisztított epret kis darabokra vágva a krémbe forgatjuk.

Egy szilikonos püspökkenyér formát kibélelünk folpack-kal, enyhén bevizezzük, majd beleborítjuk a krémet. Ennyi az egész, a neheze innentől jön, mert ki kell várni, amíg tisztességesen megdermed a pudingunk.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 
                                      





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések