"Tejfölös"-mustáros-szalonnás csirkemellragu

Ebéd, esetleg vacsoraötlet. Én délben ettem, két egymást követő napon, első alkalommal a beteg legkisebb kívánságára főzött húslevesből kivett zöldségekkel, míg ma, miután totálisan kifeküdtem a cf edzésen (de komolyan, még az alsó lábszáramon is sűrű cseppekben folyt az izzadtság, ilyet nem sűrűn pipáltam), egy kevés sült édesburgonyával. A kép nem a legjobban sikerült, az étel viszont annál finomabb volt. És tök jól sikerült a tejfölt is helyettesíteni.

Hozzávalók (2 személyre)
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25-30 dkg csirkemell
3-5 dkg füstölt húsos szalonna
só, bors, petrezselyem
kb. 10 dkg totu
kb. 50-100 ml víz
ízlés szerinti mennyiségben mustár, nálam dijoni
kevés citromlé
édes pirospaprika

A szalonnát apró darabokra vágjuk, kevés kókuszzsíron (mivel annyira húsos volt, hogy alig sült ki belőle zsiradék) pirosra sütjük. A kockázott vöröshagymát rádobjuk, fonnyasztjuk, majd mehet bele a zúzott fokhagyma. Utóbbit kb. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vagy kockára vágott csirkemellet és telejs puhulásig rotyogtatjuk. Közben, ha igényli, kevés vizet adhatunk hozzá, illetve sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük.

Egy edénykében összeturmixoljuk a totut a vízzel és a mustárral, a paprikával és a citromlével, akként, hogy egy tejfölsűrűségű, pikánsan csípős-citromos masszát kapjunk. Ha a hús megpuhult, ezzel "behabarjuk" a szalonnás-húsos ragut és összeforraljuk/sűrítjük. Utólag, ha szükséges, utánízesítjük.

Tálaláskor petrezselyemmel, parmezánnal szórjuk meg.

Köretként paleo tészta, bármilyen főtt vagy sült zöldség, tócsniféle szóba jöhet.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések