2014. június 4., szerda

Kakukkfüves édesburgonya-sapkával fedett húsos pite

Igen, újfent sós pite, mert számomra megunhatatlan, relatíve gyorsan összedobható, változatosan, komplett, kiadós ebéd, tele minden földi jóval. És mert egy jóféle crossfit edzés után megérdemlem. :)) Ezúttal egy végtelen egyszerű csirkehúsos ragu került bele, a különlegességét az adja, hogy nem készült hozzá a tojásos-tejszínes keverék, hanem egy pikánsan fűszerezett édesburgonyapürével borítva sütöttem meg.

Hozzávalók (kisebb, kb. 22 cm-es formához)
Tésztához:
3 dkg kókuszzsír
1 tojás sárgája

kb. 5 dkg hideg víz
3 dkg zsírtalanított mandulaliszt
3 dkg zsírtalanított szezámmag liszt
3 dkg nyílgyökér liszt
1 kk nyílgyökér keményítő

Töltelékhez:
50 dkg darált csirkemell
só, bors
1 fej lila-vagy vöröshagyma, esetleg egy csokor újhagyma 

25 dkg édesburgonya
só, bors
5 dkg Cocomas krém
kakukkfű
1 tojás

A puha kókuszzsírral kikeverjük a vizet és a tojás sárgáját, majd belegyúrjuk a száraz alkotókat. Rögtön a formába lehet nyomkodni, aztán mehet a hűtőbe, akár egy egész éjszakára is.

A hagymát apróra vágva picike zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és készre pirítjuk.

A "fedőhöz" a megpucolt és darabolt édesburgonyát megfőzzük, majd turmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, nem sajnáljuk belőle a kakukkfüvet, majd ha kihűlt, beledolgozzuk a Cocomast és az egész tojást.

A pitetésztát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük, majd ráborítjuk a húsragut és egyenletesen befedjük a batátapürével.

Visszatesszük a sütőbe és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Salátával tálaljuk, illetve kevés parmezánnal bolondíthatjuk tovább. :)

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 









Nincsenek megjegyzések: