2014. június 24., kedd

Tökös-kapros -"túrós" lepény

Frenetikus lett, melegen, hidegen egyaránt nagyon finom. A töktől kellemesen szaftos, nem hozza a totunál gyakran tapasztalható szárazságot, további erénye, hogy szénhidrátszegény, a benne lévő ch-t is kizárólag a zöldség adja, zsírszegény, semmiféle hozzáadott zsiradékot nem tartalmaz, gyakorlatilag lisztmentesnek tekinthető, összességében tehát egy könnyű, kalóriaszegény desszert. Túróval is működőképes és az 1 kanálka magliszt helyett bármilyen liszt mehet bele. Ja és igényel vagy 5 perc teendőt az összeállítása. :))

Tökös-kapros -túrós lepény

Hozzávalók (kerek tortaformához, de kisebb méretű tepsiben is kivitelezhető)
40 dkg totu
40-45 dkg főzőtök (tisztított, magozott mennyiség)
3-4 dkg DW 1:4 cukorpótló
3 tk szárított kapor
2 egész tojás
1 kk só
1 ek zsírtalanított mandulaliszt
10 dkg víz
5 dkg Cocomas krém 

A tököt lereszeljük, a sót rászórjuk és 15 percig állni hagyjuk, majd leöblítve róla a sót, a vizet alaposan kicsavarjuk belőle.

Minden egyebet turmixolunk, majd hozzákeverjük a tököt is.

180 fokos előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készült el.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 








Nincsenek megjegyzések: