2014. július 17., csütörtök

Citromos-totus kenyérkalács

Próbadarab, de a sikerre való tekintettel majd útra is fog készülni. Puha, szaftos, citromos kalács lett, eteti magát.

30 dkg totukrém (avagy kb. 20-22 dkg totu és 8-10 dkg víz keverékéből készült krém)
4 tojás
2-3 dkg DW 1:4 édesítő
6 dkg kókuszolaj
1 citrom leve
sok citromhéj
1 kk szódabikarbóna
3 dkg zsírtalanított mandulaliszt
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt

A szétválasztott tojások fehérjét kemény habbá verjük. Minden egyéb hozzávalót alaposan összeturmixolunk, majd hablapát segítségével óvatosan a totus masszába forgatjuk a habot.

Kenyér formában sült, 180 fokra előmelegített sütőben 60 percet.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 





Nincsenek megjegyzések: