Karalábés-zelleres rakottas

Ebéd-vagy vacsoraötlet, még nekem is bejött, holott nem vagyok zellerimádó.

Karalábés-zelleres rakottas 

Hozzávalók (3 adaghoz):
1 db karalábé (tisztítva 13 dkg volt)
1 db zeller (tisztítva  15 dkg volt)
1 kisebb fej vöröshagyma
5 dkg házi, füstölt húsos szalonna
15 dkg csirkemell filé
2 kisebb répa (tisztítva 10 dkg volt)
20 dkg totukrém vagy extra (én amúgy totu és víz keverékéből nagy teljesítményű turmixszal tökéletesen azonos, krémes állagú krémet csinálok, vagyis azzal is lehet próbálkozni, saját tapasztalatom, hogy x gramm totuhoz annak 2/3-ának megfelelő mennyiségű víz szükséges a krémes, kissé folyósabb állaghoz))
2 egész tojás
1 ek Cocomas krém
só, bors, citromlé

A zellert és a karalábét vékonyan felkarikázzuk és forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.

A kockázott szalonnát kisütjük, hozzádobjuk a darabolt hagymát, együtt dinszteljük tovább, majd a csíkokra vágott húst is hozzáadjuk, végül a reszelt répát és készre pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ügyelve, hogy a szalonna is sós.

A totukrémet simára keverjük a tojásokkal, 1 evőkanálnyi citromlével és a Cocomas-szal, majd sózzuk, borsozzuk. (Akár kevés reszelt parmezán is kerülhet bele, én azt csak tálaláskor szórtam rá.

A hajszálnyira kizsírozott edényünk aljára rétegezzük vegyesen a karalábé és a zeller felét, ráöntjük a szalonnás-húsos ragut, befedjük a maradék zöldségekkel, végül a "tejfölös" masszát öntjük rá.

180 fokra előmelegített sütőben perc kb. 30 alatt elkészül.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések