Túrós alagút
Újra magyar földön vagyunk, majdnem rögtön bele is vetettem magam a sütésbe. Ennek oka persze, hogy némileg elvonási tüneteim voltak a 10. nap végére, így kimondottan jólesett mind az alkotás, mind pedig maga a sütike. :)
Túrós alagút
Hozzávalók (egy püspökkenyér formához)
5 dkg kókuszzsír
1 tojás
10 dkg langyos víz
csipet só
2 dkg DW 1:4 cukorpótló
2 dkg zsírszegény kakaópor
2 dkg zsírtalanított lenmagliszt
5 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 kk szódabikarbóna
40 dkg totu
2-3 dkg DW 1:4 cukorpótló
vanília aroma
citromlé
citromhéj
15 dkg víz
A tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát gyúrunk és kisit hűtőbe tesszük. Kb. a tészta 2/3-3/4 részével a formát kibéleljük, a maradékot félretesszük.
A töltelékhez a hozzávalókat turmixoljuk. Belesimítjuk a formába és a megmaradt tésztából 2 fólia segítségével akkora darabot nyújtunk, ami befedi a tölteléket.
170 fokon 50 percig sült.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Túrós alagút
Hozzávalók (egy püspökkenyér formához)
5 dkg kókuszzsír
1 tojás
10 dkg langyos víz
csipet só
2 dkg DW 1:4 cukorpótló
2 dkg zsírszegény kakaópor
2 dkg zsírtalanított lenmagliszt
5 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 kk szódabikarbóna
40 dkg totu
2-3 dkg DW 1:4 cukorpótló
vanília aroma
citromlé
citromhéj
15 dkg víz
A tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát gyúrunk és kisit hűtőbe tesszük. Kb. a tészta 2/3-3/4 részével a formát kibéleljük, a maradékot félretesszük.
A töltelékhez a hozzávalókat turmixoljuk. Belesimítjuk a formába és a megmaradt tésztából 2 fólia segítségével akkora darabot nyújtunk, ami befedi a tölteléket.
170 fokon 50 percig sült.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Megjegyzések