2014. augusztus 25., hétfő

Édesburgonyás sós muffin

Kisült a holnapi reggelink, mit mondjak, meglehetősen finom lett ez a hasraütésszerűen, a maradék édesburgonya felhasználásával készült pogácsa-muffin.

Édesburgonyás sós muffin

Hozzávalók (6 darabhoz):
15 dkg édesburgonya (tisztítva)
2 dkg zsír (nálam most kisült hús zsírja, de ennek hiányában kókuszzsírt használtam volna)
1 tojás
só, őrölt kömény (kb. 1-1-kk)
1 dkg psyllium
2 dkg zsírtalanított szezámmag liszt
1 csapott kk szódabikarbóna
1 kk citromlé

Az édesburgonyát puhára főzzük, még melegen pépesítjük és kihűtjük. Ha ez megtörtént, hozzákeverünk minden egyebet. (A citromlevet én közvetlenül a szódabikarbónára öntöm, kicsit hagyom pezsegni.) a masszát szétosztjuk 6 szilikonos muffinformába és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 







Nincsenek megjegyzések: