Maceramentes túrós pite

Szeretjük a túrós pitét. De a hagyományos omlós tésztás-gabonalisztes verzió esetemben már a múlté, meg amúgy is hosszadalmasabb művelet (persze mielőtt értesítik valaki a gyermekvédelmet, olyan is előfordul itthon), ami miatt annyira nem lelkesedtem érte. Viszont a paleo változatot is szívesen tovább fejlesztettem volna, értve ezalatt mind a paramétereinek a jobbítását, mind az elkészítés sebességének fokozását, mind pedig a nehézségi fok minimalizálását. Na szóval, még jobbat, egyszerűbbet, könnyebbet és ha lehet, finomabbat szerettem volna, és ez ma sikerült is.

Hozzávalók (közepes tepsihez):
4 kisebb tojás (normál méretűből elég lehet a 3 db)
2,5 dkg DW 1:4 cukorpótló
5 dkg Cocomas krém
10 dkg víz
3 dkg kókuszolaj
1 tk szódabikarbóna
1 kk fahéj
50 dkg reszelt cukkini (ez a reszelt, tisztított mennyiség)
3 dkg zsírtalanított mandulaliszt
1 dkg psyllium
1 dkg nyílgyökér liszt

50 dkg totu (vagy túró)
10 dkg víz
2-3 dkg DW 1:4 cukorpótló
1 lime leve, ha szükséges, további citromlé
citromhéj ízlés szerint
1 kk vanília aroma

A cukkinit hámozás után nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, szűrőbe téve sózzuk, majd alaposan kicsavarjuk belőle a nedvességet.

A tojásokat a Cocomas-szal, vízzel és édesítővel néhány perc alatt habosra keverjük, botmixerrel hozzáturmixoljuk úgy nagyjából a cukkinit, majd minden egyéb alkotót habverővel hozzáadunk, pár percig hagyjuk sűrűsödni.

A töltelékhez a hozzávalókat egy alkalmas edénybe pakoljuk és szintén botmixerrel pürésítjük, ami a kevés víz miatt picit nehezebb, de nem baj, most direkt sűrű masszára lesz szükségünk, amit nem is fontos tejesen krémes-simára pépesíteni.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tészta felét elegyengetjük rajta, erre ráhalmozzuk/kenjük a túrós masszát, amit a cukkinis tészta megmaradt részével fedünk be.

170-180 fokos előmelegített sütőben 55-60 perc alatt készült el, a teteje szép barna színt kapott.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések