Túrós-spenótos-gombás sós pite
Megint egy uncsi sós pite :D De mégsem tudok ráunni. Most kettecskén lézengünk a házban a férjjel, neki meg nincs ellenére egy ilyesmi.
Túrós-spenótos-gombás sós pite
Hozzávalók (2, esetleg 3 személyre):
Tésztához
2 dkg kókuszzsír
1 tojás
só
1 púpozott ek chia mag (kb. 1,7 dkg)
3 dkg zsírtalanított mandulaliszt
2 dkg petrezselyem liszt
1-2 ek hideg víz
Töltelékhez
1 csokor újhagyma
2-3 dkg húsos szalonna
15 dkg friss spenótlevél
15 dkg gomba
só, bors
1 gerezd fokhagyma
30 dkg totu vagy túró
2-3 ek víz
1 tojás
kakukkfű (elmaradhat)
1-2 ek parmezán sajt reszelve (elhagyható)
A tészta hozzávalóiból nyújtható tésztát gyúrunk, belenyomkodjuk a piteformába. Előtte a chia magot a lisztekkel aprítóba raktam, és kicsit ledaráltam ekként.180 fokos előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
A szalonnát, amire tényleg csak az íze miatt van szükség, mutatóban, kis kockákra vágva kisütjük, majd a felkarikázott újhagymát a zsiradékon (de a szalonna is maradjon benne) megfonnyasztjuk, hozzádobjuk a mosott bébispenótot, a tisztított és darabolt gombát és puhára pároljuk az egészet. Közben a többi alkotót turmixgépben krémesre kutyuljuk, végül összekeverjük a gombás raguval. Ezt a masszát öntjük az elősütött tésztára, visszatoljuk a sütőbe és kb. 40-45 perc alatt kézre sütjük.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Túrós-spenótos-gombás sós pite
Hozzávalók (2, esetleg 3 személyre):
Tésztához
2 dkg kókuszzsír
1 tojás
só
1 púpozott ek chia mag (kb. 1,7 dkg)
3 dkg zsírtalanított mandulaliszt
2 dkg petrezselyem liszt
1-2 ek hideg víz
Töltelékhez
1 csokor újhagyma
2-3 dkg húsos szalonna
15 dkg friss spenótlevél
15 dkg gomba
só, bors
1 gerezd fokhagyma
30 dkg totu vagy túró
2-3 ek víz
1 tojás
kakukkfű (elmaradhat)
1-2 ek parmezán sajt reszelve (elhagyható)
A tészta hozzávalóiból nyújtható tésztát gyúrunk, belenyomkodjuk a piteformába. Előtte a chia magot a lisztekkel aprítóba raktam, és kicsit ledaráltam ekként.180 fokos előmelegített sütőben 15 percig elősütjük.
A szalonnát, amire tényleg csak az íze miatt van szükség, mutatóban, kis kockákra vágva kisütjük, majd a felkarikázott újhagymát a zsiradékon (de a szalonna is maradjon benne) megfonnyasztjuk, hozzádobjuk a mosott bébispenótot, a tisztított és darabolt gombát és puhára pároljuk az egészet. Közben a többi alkotót turmixgépben krémesre kutyuljuk, végül összekeverjük a gombás raguval. Ezt a masszát öntjük az elősütött tésztára, visszatoljuk a sütőbe és kb. 40-45 perc alatt kézre sütjük.
Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu
Megjegyzések