Kezdődik...

Az iskola, az óvoda, a munkás hétköznapok. A hétvégénk ennek jegyében telt, ipari mennyiségű szilvalekvár ( konkrétan 60 kg szilvából, grrr), valamint iskolai kisétkezésnek való eledelek előállítása körül forgott az elmúlt 2 napunk. Amit lehet, rakok a fagyasztóba ínségesebb időkre, hol nyersen-formázva, hol már kisütve-kihűtve. Ettől az évtől kezdődően Bence fiunk már az ebédet sem az iskolában fogyasztja el, bár ez plusz terhet voltaképpen nem jelent, lévén férjnek és magamnak amúgy is főzök. :) Első napra készült ez a muffin a skacoknak.




Áfonyás-csokis muffin

Hozzávalók (6 darabhoz):

4 dkg cukrozatlan aszalt áfonya
6 dkg mindenmentes csoki
3 tojás
5 dkg víz
csipet só
2 dkg DW 1:4 édesítő
1 tk bio almaecet vagy citromlé
1 kk szódabikarbóna
1 dkg psyllium
2 dkg nyílgyökér liszt
2 dkg zsírtalanított kókuszliszt
2 dkg kókuszolaj

Az aszalványt, a csokit, a tojást, a vizet, a sót és az édesítőt aprítjuk-turmixoljuk, majd ráöntjük az almaecetet, amire a szódabikarbónát, hagyjuk kicsit pezsegni. Minden egyebet hozzáadunk és alaposan elkeverjük. A masszát egyenlően elosztjuk 6 formába .

170-180 fokon sütjük, 5 percig légkeverésen, majd további 20 percig alsó-felső sütésen ment.

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések