Nem újkeletű információ, hogy kedvelem a bizarr/annak tűnő kombinációkat, ezt is hozta magával az étkezésbeli váltás. Hát első olvasatra ez is olybá tűnhet, de ha jobban belegondolunk, a tök és a mák, a tök és a túró, illetve a mák és a túró is jól passzolnak, így annyira nem is annyira elborzasztó. Desszert, kisétkezés, vacsora, avagy egy könnyű leves utáni második fogás. Nálam utóbbi volt.
Mák-és totukrémmel töltött tök
Hozzávalók ( 2-3 személyre)
1 nagyobb főzőtök
10 dkg darált mák
250 ml forró víz
1,5 dkg DW 1:4 cukorpótló
citromlé, citromhéj ízlés szerint
1 csapott ek zsírtalanított kókuszliszt
kb. 50 dkg totukrém vagy totu és víz keverékéből készült krém (vagy krémes túró)
2 dkg DW 1:4 cukorpótló
citromlé, citromhéj ízlés szerint
sok vanília
A tököt félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk és meghámozzuk. A talpából csak annyit faragunk, hogy egyenesen tudjon állni.
A darált mákot beleszórjuk a fotrró vízbe, ízesítjük az édesítővel, citromlével és héjjal, majd belekeverjük a kókuszlisztet és hagyjuk sűrűsödni.
A túrós réteghez simára keverjük (totu használata esetén turmixoljuk) a hozzávalókat.
A felezett tököket megtöltjük előbb a mákos masszával, amit beborítunk a túrós réteggel.
Előmelegített 180 fokos sütőben
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése