2014. augusztus 13., szerda

Tökmagos karfiolágyban sült csirkemell

Egy kellemetlen szájsebészeti műtét okán, amin 2 napja estem át, most törekszem az olyan ételekre, amiket inkább csak nyelni kell. Ennek jegyében született meg az alábbi igen egyszerű egytálétel.

Hozzávalók (egy kisebb piteformához):
60 dkg főtt karfiolpüré
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
1,5 dkg tökmag
3 dkg Cocomas krém
1 tojás
30 dkg csirkemell
2 paradicsom
parmezán

Egy kisebb-közepes fej karfiolt rózsáira szedünk, puhára főzzük, majd minimális főzővíz segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük szerecsendióval, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a durvára aprított tökmagot, a Cocomas-t és a tojást.

A csirkemellet csíkokra vagy kockára daraboljuk, teflonban kis sóval megpirítjuk. A paradicsomot vékony karikára vágjuk.

A karfiolpüré felét a piteforma aljában elegyengetjük, erre halmozzuk a húst, amit befedünk a maradék karfiollal. A tetejét a paradicsomkarikákkal díszítjük, végül megszórjuk reszelt parmezánnal és előmelegített sütőbe toljuk, ahol jó 1 órán át összesütjük.

Tálaláskor további sajtforgácsokat adhatunk hozzá és egy jókora adag nyers vegyes salátával kínáljuk (ami nálam most elmaradozott, fentiek okán).

Az ételeimhez a hozzávalókat Szafinál tudod egy helyről, jó áron beszerezni: http://www.dietas-etelek-webshop.hu 




Nincsenek megjegyzések: