Gesztenyés kifli

A köz óhajának eleget téve, egy gesztenyés kiflivel kezdem. Tökéletesen tűri a fagyasztást ez is, mint a többi, előre elkészített pékárum.



Gesztenyés kifli

Hozzávalók 16 darabhoz:
5 dkg folyékony Szafi Fitt kókuszolaj
1 tojás
2,5 dl kókusztej (5 dkg kókuszkrém és 2 dl víz keveréke)
1 mk só
1 nagy csipet aszkorbinsav
1 ek DW 1:4 édesítő
50 dkg liszt (nálam felesben zabliszt és viszonylag apróra darált zabpehely)
1 csomag szárított élesztő

25 dkg natúr gesztenyemassza
ízlés szerint édesítő, vanília, rum(aroma)
lazításként víz/tej/tejszín stb.

Gyorsaságra törekvő asszonyként én géppel keverem be a tésztát, mindent belepakolok és alaposan dagasztom. Letakarva legalább 1 órán át kelesztjük.

A töltelékhez kikeverjük az alapanyagokat, sűrű, krémes legyen a massza.

A tésztát átgyúrjuk, kör alakúra nyújtjuk, az egyes cikkeket 4 darab hosszúkás háromszögre vágjuk. A széles részre halmozunk a töltelékből, kicsit lejjebb egyengetjük, majd onnan kezdve feltekerjük.

Sütőpapírra pakoljuk, újabb 30 percen át pihentetjük, majd tojás sárgájával lekenve 180 fokos elmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/     

A teljes adag tápanyagtartalma:
- 2881 kalória
- 78 gramm fehérje
- 395 gramm ch
- 118 gramm zsír

Darabonként
- 180 kalória
- 4,87 gramm fehérje
- 24,7 gramm ch
- 7,37 gramm zsír


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések