2015. augusztus 16., vasárnap

Kókuszos zabkoch

Mugli családtagok vasárnapi ebédje a finom-tartalmas húsgombóc leves után, persze a kompromisszumos paleoba is beleférhet, mindenki maga tudja, neki mi az, ami megengedett.



Kókuszos zabkoch

Hozzávalók (egy közepes tepsihez):
1 liter kókusztej (akár Szafi Fitt kókuszkrém és víz keverékéből)
20 dkg aprószemű zabpehely
csipet só
2 dkg DW 1:4 édesítő
ízlés szerint citromhéj (friss, amennyiben alkalmas rá vagy szárított)
1 tk citromlé
4 tojás
1 púpos ek. Szafi Fitt zsírtalanított kókuszliszt

A kókusztejet a sóval, édesítővel, citrommal és a zabpehellyel feltesszük főzni, lassú tűzön addig rotyogtatjuk, míg nagyjából elfő a tej, majd békében hagyjuk kicsit, közben hűl is.

Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját a liszttel együtt. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 45 perc alatt szép barnára sütjük. Én lekvárt kínáltam hozzá.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      

                                     

                                    

Nincsenek megjegyzések: