2016. május 4., szerda

Paszternákos-totus/túrós tésztájú csigák

Egy zöldséges-totus/túrós köntösbe bújtatott, tojásmentes, olajmentes csigákat gondoltam ki a napokban, kétféle töltelékkel. Iszonyú finomak lettek, kevés liszt felhasználásával igen nagy adag született, jó része fagyasztóba került. Tökéletes reggeli, vendégváró, vészhelyzetre is.





Paszternákos-totus/túrós tésztájú csigák

Hozzávalók 28 darabhoz:
20 dkg pucolt, nyers paszternák (vagy petrezselyemgyökér)
25 dkg zsírszegény túró vagy totu
2 dl (főző)víz
1 gramm só
csipet fokhagymapor
csipet aszkorbinsav (elhagyható)
2 dkg tápiókaliszt (ezt használtam)
2 dkg bambuszrostliszt (ezt használtam)
5 dkg Szafi Fitt sós nyújtható lisztkeverék
5 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt

Nálam a töltelékek:
1. házi paradicsomlé, 3/4 doboz sós lében lévő tonhal, csipet só, 1 tk oregano, 1 púpos tk útifű maghéj (sűrített paradicsom esetében elhagyható)

2. házi paradicsomlé, 1 nagy csipet fokhagymapor, 1 marék aszalt paradicsom, 1 púpos tk útifű maghéj (sűrített paradicsom esetében elhagyható)

A paszternákot puhára főzzük, a totuval/túróval, vízzel és a fűszerekkel krémesre turmixoljuk. Hozzágyúrjuk a liszteket és 15 percig pihentetjük.

Bambuszrostlisztes felületen átgyúrjuk a tésztát, vékony, nagy téglalappá nyújtjuk,



 majd felezzük késsel, az egyik felére az egyik, a másikra a másik tölteléket kenjük. A töltelék bármi lehet tulajdonképpen.



Feltekerjük a tésztákat és ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle,




sütőpapírra pakoljuk őket, a sütőt előmelegítjük 180 fokra és 25-27 perc alatt készre sütjük a csiguszokat. Kihűtjük és utána fogyasztjuk, fagyasztható.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      



Nincsenek megjegyzések: