2016. május 20., péntek

Rácsos eper-rebarbara pite

Amíg van, addig esszük az epret és a rebarbarát is. :) Ez a pite másnaposan a legfinomabb, amikor az eleinte kissé szárazabb tészta megpuhul a tölteléktől.





Rácsos eper-rebarbara pite

Hozzávalók egy nagy piteformához:

Tészta:
4 dkg Cocomas krém
2 dl víz
csipet só
1 púpos ek Szafi Fitt négyszeres erejű édesítő
1 nagy csipet szódabikarbóna
1 mk citromlé
5 dkg cassava gari (ezt használtam)
5 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt
2 dkg tápiókaliszt (ezt használtam)

Töltelék:
1-2 ek cassava (vagy magőrlemény)
eper és rebarbara vegyesen (kb. 60-70 dkg)

Az epret és a rebarbarát a szokott módon megpucoljuk, megmossuk, majd kevés por eritrittel megszórva állni hagyjuk. A kiengedett levet betudhatjuk a tésztához szükséges vízbe, annyival csökkentve a sima víz mennyiségét.

A tésztát a hozzávalókból begyúrjuk, majd a nagy részéből (keveset kihagyva a rácsnak) kerek lapot nyújtunk, akkorát, hogy a piteformában pereme is legyen.



A tésztára szórjuk a cassavát vagy a darált magot, erre halmozzuk az epres-rebarbarát, majd a kimaradt tésztából vágott csíkokkal berácsozzuk.

A 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/         




Nincsenek megjegyzések: