2016. szeptember 11., vasárnap

Paszternákos pogácsa

Egy kiváló reggeli vagy tízórai alkalmatosság, minden nélkül. :)



Paszternákos pogácsa 

Hozzávalók egy tepsinyihez (nálam 18 darab)
3 közepes paszternák (pucolva 22 dkg)
150 ml (főző)víz
1 csapott mk só
nagy csipet fokhagymapor (vagy kömény, más fűszer)
5 dkg Szafi Free kenyérliszt
5 dkg Szafi Fitt ch csökkentő liszt
2 dkg bambuszrostliszt (ezt használtam)

A paszternákot tisztítás után kis kockákra vágva enyhén sós vízben puhára főzzük. 1,5 dl főzővízzel vagy ha ennyi nem maradt, sima csapvízzel krémesre turmixoljuk, hagyjuk langyosra hűlni.

Ezt követően hozzákeverjük a fűszereket, végül a lisztféléket. Kb. 10 percig pihentetjük.

Bambuszrostlisztes felületen kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagra, és tetszőleges méretű pogácsákat szaggatunk belőle, tetejüket megvagdossuk.



A sütőt előmelegítjük 180 fokra és 30 perc alatt késre sütjük. Teljesen kihűtve fogyasztjuk.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/         




A teljes adag tápértéke:
- 225 kalória
- 7 gramm fehérje
- 44 gramm ch
- 1 gramm zsír

1 darabban:
- 12,5 kalória
- 0,38 gramm fehérje
- 2,44 gramm ch
- 0,05 gramm zsír


Nincsenek megjegyzések: