Cukkinis mákos nudli

Egy triviális étel, kis csavarral. Cukkinivel gazdagítottam a tésztáját, a megfelelő zöldség-bevitel érdekében. :P

Illetve nálunk a mákos nudlihoz vaníliasodó jár, így az is készült. :)

Vigyázat, nem egy szénhidrát csökkentett verzió, de akinek belefér, az ki ne hagyja. :)



Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/

Cukkinis mákos nudli 

Hozzávalók 3-4 adaghoz:
7,5 dkg nyers cukkini (pucolt mennyiség)
150 gramm víz
15 gramm frissen facsart citromlé
csipet só
kb. 4 dkg eritrit (ezt használtam)
30 dkg (nekem ennyi kellett ahhoz, hogy összeálljon sodorható állagúra a tészta, de igényelhet még pluszban 1-2 dkg-t)  Szafi Free nokedli és házi tészta lisztkeverék

A sodóhoz:
3 dkg Szafi Free vaníliás zabpuding 
ízlés szerinti édesítő
300 gramm növényi tej 

A cukkinit feldaraboljuk és a vízzel, citromlével együtt homogén állagúra turmixoljuk. A külön elkevert száraz hozzávalókkal összvegyítjük, majd jó 10 percet pihentetjük.

Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, majd tetszőleges vastagságú, hosszúságú ás formájú nudlikat gyártunk belőle.

Közben felteszünk vizet sóval forrni, mikor felforrt, visszavesszük annyira, hogy csak gyöngyözzön, abba belepakoljuk a nudlikat, adunk rá egy kis erősséget és néhány perc alatt készre főzzük.

Eritrittel összekevert darált mákba forgatjuk a leszűrt és folyó víz alatt átöblített tésztát.

A vaníliasodóhoz elkeverjük az alkotókat és nem túl sűrűvé összefőzzük. szükség esetén tovább hígítható.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések