Csokis-mandulás tortácska

Újra Elmiránál jártam, mint oly sokszor mostanában. Süteményt akartam sütni, a fiúk kérésére csokisat, na de akkor már olyat, amit én is megkóstolhatok. És hozzá egyszerűt, naná. Ez minden kívánalmamnak eleget tett és hogy milyen finom....

Ööö, csupáncsak egy probléma akadt közben: a csoki olvasztása során olyan jól sikerült kiválasztanom a lábast, amiben a vizet forraltam és azt a keverőtálat, amiben olvadtak a hozzávalók, hogy a művelet végére olyannyira ragaszkodtak egymáshoz, hogy soha többé nem kívánnak elszakadni egymástól. :))

Csokis-mandulás süti (22 cm-es átmérőjű piteformába)

Hozzávalók: 
10 dkg cukormentes csokoládé
15 dkg kókuszzsír
10 dkg eritrit
3 tojás
10 dkg őrölt mandula
opcionális bele vagy a tetejére szeletelt mandula

A csokit, édesítőt és a zsiradékot vízgőz felett megolvasztjuk, vigyázva, hogy a fentieket ne kövessük el. Ha langyosra hűlt a csoki, egyesével belekeverjük a tojásokat, végül a mandulát.

A sütőpapírral kibélelt formába öntjük a masszát, majd mehet a 160 fokos sütőbe. 30 perc elég neki, a közepe kicsit lágy marad, de így a jó.

Mi megszórtuk mandulával, de Bence tejszínnel ette, úgy is jó ám. :)






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések