2013. június 25., kedd

Almás-mákos-kókuszos muffin

Semmi különös és különleges nincs ebben a receptben, pont az egyszerűsége adja a nagyszerűségét. Klasszikus kombináció a mák az almával, ehhez igen jól passzol a kókusz, még azt is kipróbálásra biztatom, aki nem rajong a kókuszért, ugyanis nem dominál benne, csupán kiegészíti a mák ugyancsak kellemes ízét.

Ebből a mennyiségből 12 darab, viszonylag nagyobb méretű muffin született. Szaftos, laza szerkezetű, akár reggelire, akár köztes étkezésnek el tudom képzelni. Ja, és ebben a formációban egy darab mindösszesen 3,62 gramm szénhidrátot tartalmaz. Szerintem ez elég szuper. :)

Almás-mákos-kókuszos muffin

Hozzávalók:
14 dkg pucolt és reszelt alma
10 dkg mák
8-9 dkg kókuszreszelék
4 tojás
szódabikarbóna
pici citromlé, vaníliaaroma
1 ek mákolaj
2 ek. Xukor Zero 4x (vagy kb. 12 dkg cukornak megfelelő helyettesítő)
1-1,5 dl víz

A nedves hozzávalókat, vagyis az olajat, egész tojásokat, citromlevet, aromát és a vizet habosra keverjük a cukorral. Beleforgatjuk a lereszelt almát.

Másik tálban vegyítjük a mákot, a kókuszreszeléket a szódabikarbónával.

A kettőt elegyítjük, de gyors mozdulatokkal, éppencsak, ahogy a muffinokat általában el kell készíteni.

Kanállal a formába adagoljuk, előmelegített, 170 fokos sütőben sütjük, enyhe barnulásig.



Nincsenek megjegyzések: