Spenótos-paradicsomos sült ricotta

Fehérjében gazdag, szénhidrátban szegény köretként szolgált nálunk ez a felfújtszerűség (valójában mégsem az), de én önálló fogásként is el tudom képzelni. Az már egyértelműen kiderült a korábbi receptjeimből, hogy szeretem a túrót a spenóttal összerakni, na most ez ricotta volt, de ez a lényegen, miszerint a két fajta étel remekül kiegészíti egymást, nem változtat. A tetején a sajt bónusz, igazából plusz ízélményt sem eredményezett, de a tudat mégis ott volt, hogy sajtot is ettem. :)

Sült spenótos-paradicsomos ricotta

 Hozzávalók:
20 dkg bébispenót
20 dkg ricotta
só, bors
1-2 gerezd fokhagyma
3 egész tojás és 1 fehérje
2-3 paradicsom
1 csomag light mozarella

A spenótot serpenyőben megfonnyasztjuk, csak úgy, semmi nélkül. Pár pillanat alatt összeesik, leöntjül alóla a levét. Miközben párolódik, egy tálban kikeverjük a ricottát a tojásokkal, a sóval, borssal, fokhagymával, majd beleborítjuk a spenótot.

Kókuszzsírral vékonyan kikenünk egy kisebb/közepes méretű, de magasabb formát, belezúdítjuk a masszát és előmelegített, 170-180 fokos sütőbe toljuk.

Kb. 10-15 percig sütjük, amikor már nem amorf állagú, hanem kap valami tartást, a megmosott, karikára vágott paradicsommal befedjük. Rátépkedjük a sajtot, visszatoljuk és barnulásig/pirulásig sütjük.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések