Eszembe jutott a nemrégiben posztolt aktuális kedvencem, a vargabéles. Meg aztán az is, hogy ebből a szénhidrátmentes tésztából létezik ám "rizs" is és minő véletlen, akad is belőle itthon. Így jutottam el a rizsfelfújt diétás, mitöbb, teljes mértékben paleosított kivitelezéséhez. És hát a végeredményben sem csalódtam.
Paleo rizskoch
Hozzávalók egy kisebb formához (kb. 15-17 cm átmérőjű)
1 csomag NoCarb rizs alakú tészta
2 ek Xukor zeró 4X (vagy negyedannyi ugyanannyi a DW-től)
citromhéj, vanília ízlés szerint
3 tojás
2 ek útifű maghéj
2 ek Cocomas kókuszkrém
10-15 dkg meggy
A tésztát az utasítás szerint elkészítjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a kókuszkrémmel és az útifűvel, beleforgatjuk a "tésztát".
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a masszához adjuk. Hozzáadjuk a meggyet (más gyümölcsöt).
Sütőpapírral bélelt formában sült, barnulásig/tűpróbáig. Szerintem nagyon hajaz az eredetire. :)

2 megjegyzés:
Szia! Jó kis recept, azonnal ki is próbálnám, de útifűmaghéj kivételével minden van itthon. Azt mivel lehet esetleg helyettesíteni? Köszi szépen, Virág.
Az útifű nagy mennyiségű folyadék felvételére képes, én gyakorlatilag a lisztet váltom/csökkentem/pótolom ki vele. Ha nem vagy paleos, és használsz, akkor mehet bele zabkorpa, zabpehely, de akár gríz, búzadara is, végső esetben az általad használt lisztből. :))
Megjegyzés küldése