2013. június 11., kedd

Túrós - szezámmagos rúd

Valamilyen sós rágcsálnivalóra vágytunk a napokban, a facebook-on találtam egy szimpatikus receptet, aminek alapján, de néhány változtatással (mind mennyiségi, mind pedig minőségi értelemben véve) elkészültek a túró alapú rudacskák.

Ízében kifogástalan lett, sikerült az édes és a sós jellegű magliszteket olyan arányban belerakni, hogy nem tolódott el egyik irányba sem, de alapjában véve az elképzeléseknek megfelelően egy sós jellegű nassolnivaló született. Nekem, szokás szerint, az állagával volt némi nyűgöm, puha lett, nem pedig ropogós, lehet, hogy ha vékonyabbra nyújtom, sikerül elérni a kívánt állagot. Legközelebb megpróbálom. 

Túrós - szezámmagos rúd

Hozzávalók:
4,5 dkg kókuszliszt
3 dkg lenmagliszt 
7,5 dkg zabpehelyliszt
18 dkg zsírszegény túró, villával áttörve
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. só
1 tojás

annyit víz/tej/kefír/tejföl (én vízzel készítettem), hogy rugalmas tésztává álljon össze a massza

1 tojás a kenéshez

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk, ezt a műveletet célszerű 2 folpack között tenni. 

A tojást villával felverjük,  megkenjük vele a tésztát, megszórjuk szezámmaggal (vagy sajttal, vagy mással, amihez kedvünk szottyan). 

Derelyevágóval csíkokra vágjuk, 150-170 fokos sütőben sütjük (20-25 perc).




Nincsenek megjegyzések: