2015. február 16., hétfő

Amerika almás pite zabbosan

2 nap alatt kétszer készült, igaz, másként kicsit. Első alkalommal csakis lisztből (tk. zab, tönköly), ezúttal zabpehellyel. Ezzel a példánnyal jobban megküzdöttem, a lisztes verzióval nagyon könnyű volt dolgozni. De mindkettő egyaránt nagyon finom lett.

Amerikai almás pite

Hozzávalók:
7-8 dkg zsír (kókusz vagy sertés)
15 dkg apróra darált zabpehely
5 dkg zabliszt
csipet szódabikarbóna
csipet só
2-3 dkg DW 1:4 édesítő
1 tojás sárgája
30 ml hideg víz

55 dkg alma (pucolt mennyiség, vagyis 3-4 almáról van szó)
fél citrom leve, citromhéj, fahéj és édesítő ízlés szerint

2 dkg hideg vaj

A zsiradékot a zabbal és a liszttel dagasztótálba tesszük és morzsalékosra dolgoztatjuk a géppel (vagy kézzel tesszük mindezt).Hozzágyúrjuk a többi alkotót és legalább 15-20 percre hidegre tesszük.

Ezalatt az almát pucoljuk, vékony szeletekre daraboljuk, ízesítjük és amíg a tészta pihen, állni hagyjuk.

A tésztát kettévesszük, a formánknak megfelelő nagyságú köröket nyújtunk mindkét félből (az alsó lehet kicsit nagyobb, hogy pereme is legyen a pitének). A kerámia formát kikenjük zsiradékkal (szilikonosnál nincs teendő), az első tésztát belehelyezzük. Ráhalmozzuk az almatölteléket (mehet bele a kiengedett fahéjas víz is), erre apró kockákra darabolt vajat szórunk, majd befedjük a másik tésztaréteggel.

A pitét villával megszurkáljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/    

                                      




Nincsenek megjegyzések: