2015. február 11., szerda

Zabos-lenes ch csökkentett kiflik

Szendvicsalapnak készültek, a benne található nem túl sok lenmaglisztnek köszönheti a szép barna színét, valamint ez is hozzájárult a szénhidrát tartalom csökkentéséhez.

Zabos-lenes ch csökkentett kiflik

Hozzávalók (10 darabhoz):
1 kis pohár (15 dkg) natúr joghurt
3 dl langyos víz
2 tk só
csipet cukor (elmaradhat)
1 mk aszkorbinsav
10 dkg zabpehely
5 dkg zsírtalanított lenmagliszt
25 dkg tk. zab-vagy tönkölyliszt
1 csomag szárított élesztő

A hozzávalókból gép segítségével tésztát dagasztunk, majd langyos helyen, letakarva 1 órán át kelesztjük. Átgyúrjuk, 10 egyforma darabba vágjuk és kiflit (vagy zsemlét) formázunk belőle. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a kifliket és letakarva további legalább 30 percig pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, az aljába vízzel teli edényt helyezünk. A kifliket lekenük vízzel, megszórjuk magvakkal (természetesen nem kötelező), majd készre sütjük kb. 25 perc alatt.

Tápértéke 1 darab, 9 dkg-os kiflinek:
- 146, 7 kalória
- 8,9 gramm fehérje
- 17,2 gramm ch
- 3,5 gramm zsír

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/     




    



2 megjegyzés:

Vikóc írta...

Kedves Dia! Ma elkészült a kifli nagyon nagyon finom köszönjük a receptet. Amit szeretnék megkérdezni hogy a tied a kép alapján szerintem ki lett nyújtva és feltekerve. Ezt hogy érted el? - mert én csak egy ragacsos masszát kaptam amit kinyújtani lehetetlen volt csak a kezemhez tudott odaragadni. Ízre tökéletes!

Dia írta...

Igen, nyújtva volt, ha ragacsos, akkor tennék hozzá még lisztet, hogy kezelhetőbb legyen. Örülök, hogy azért ízlett. :)