2015. február 10., kedd

Szardíniával rakott karalábé

Megint egy gyors hétköznapi ebéddel készültem, ami viszont a tápértékei folytán tökéletes vacsora is lehet. Levest követően a fele is elegendő, ezért vettem ketté, viszont anélkül, főleg egy kiadós edzést követően nálam simán befigyel az egész. :)

Tápérték 1 adagban (totuval, body tojással számolva)
- 222 kalória
- 30 gramm fehérje
- 8 gramm ch
- 7,5 gramm zsír

Rakott karalábé

Hozzávalók 2 adaghoz:
2 karalábé (22 dkg volt a pucolt mennyiség)
1 doboz szardínia növényi olajban
15 dkg body tojás (mehet egész főtt tojás is)
10 dkg totu krém extra (tejfogyasztóknak tejföl)
víz, ciromlé
só, bors

Egy kisebb méretű sütőalkalmatosságot kikenünk zsiradékkal (nálam Ez Coat játszott). A karalábét megtisztítjuk, vékony, 1-2 mm vastag szeletekre daraboljuk. A tojást felkarikázzuk, a konzervről amennyire lehetséges, leöntjük az olajat és villával nagyjából összetörjük a halat. A totukrém extrát kikeverjük kevés víz, citromlé, só hozzáadásával.

Az edény aljára lerakjuk egy rétegben a karalábé felét, arra a tojást, ezt sózzuk, borsozzuk kissé, majd a szardíniát ráhalmozzuk, az egészet meg befedjük a maradék karalábéval. A totukrémet ráöntjük és 180 fokon, fólia alatt sütjük, amíg a karalábé meg nem puhul, végül 10 percet rápirítunk a tetejére.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/    



Nincsenek megjegyzések: