Tojásos-kolbászos kiflik

Ezúttal egy kelt pékárut imitáló finomságot ötlöttem ki a NoCarb új rost sütőlisztjéből, viszont - bár a gyártó ilyen esetben ajánl hozzá élesztőt - én szódabikarbónával készítettem. Bár élesztősen nem használtam, biztos vagyok benne, hogy ez nem rontott rajta. Rendkívül könnyű a liszttel, illetve tésztával dolgozni ilyen formában is és ismét a már megszokott végeredményt hozta: kiváló állagú, jó ízű pékárut.



Tojásos-kolbászos kiflik

Hozzávalók 12 darabhoz:
Tésztához
3 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1 tojás
1,5 dl langyos tej (mandula, totutej, mindenképpen semlegesebb)
1 csapott tk só
1 csapott mk szódabikarbóna
1 tk almaecet
5 dkg NoCarb rost sütőmix


Töltelék:
5 dkg házi szárazkolbász
10 dkg főtt tojásfehérje (egész tojás is lehet)
1 tk dijoni mustár

kenéshez 1 tojás sárgája

A hozzávalókat összegyúrjuk, nagyon gyorsan összeáll. A nyújtólapra szórtam némi lisztet, de annyira jó állagú volt a tészta, hogy lehet, enélkül sem ragadt volna le.

Vékony körré nyújtjuk, utána -a fotókon látható módon - előbb 4 darabba vágjuk, majd minden negyedet 3 háromszögre osztjuk. A darabokat megkenjük dijoni mustárral.



Közben elkészítjük a tölteléket, ami természetesen bármi lehet, én most kolbászt daraboltam, majd kisütöttem a zsírját, azt leszűrtem, a kolbászhoz kevertem a szintén kockázott tojást, végül egy kis mustárral lazítottam.

A tölteléket egyenlően elosztjuk a háromszögeken és felcsavarjuk a kifliket. Sütőpapírra pakolgatjuk őket, lekenjük tojás sárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt kézre sütjük.






                                     

Megjegyzések

Unknown üzenete…
bármilyen ch csökkentett liszt jó a recepthez?
Dia üzenete…
Biztos nem ebben az arányban.
Unknown üzenete…
Tápértéke memnyi? Köszönöm

Népszerű bejegyzések