2015. szeptember 2., szerda

Kakaós müzli

A pörgős reggeleken szívesen esznek a gyerkőceim müzlifélét. Lehet kapni natúr puffasztott tönkölyt, kölest, abból szoktam adni nekik, illetve pár fajta mézzel édesített bolti termék is szóba jöhet, de házilag is szoktam készíteni.

Ezúttal ezt a kakaós-ropogós belevalót alkottam.



Kakaós müzli

Hozzávalók:
1 dkg lenmagpehely
1 dkg Szafi Fitt chia mag
1,5 dl langyos víz
2,5 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
10 dkg Szafi Fitt süteményliszt
2 dkg Szafi Fitt zsírszegény kakaópor
5 dkg Szafi Fitt mandulaliszt (feltehetőleg földimandulával is működik)

A lenmagpelyhet, a chia magot a vízzel és a folyékony olajjal kikeverjük, pár percet magára hagyjuk. Hozzágyúrjuk a szárazanyagokat és hűtőbe tesszük.

Ha jól megkeményedett, sütőpapírra morzsoljuk a tésztát, csak úgy szabálytalanul, ahogy sikerül és 190 fokos sütőben 25 perc alatt kisütjük.



Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/     




2 megjegyzés:

Edina Tóth írta...

Szia! :)
A kérdésem az lenne, hogy mivel elég nagy adag, így mondjuk csak a felét süssem meg, a többit hagyjam a hűtőbe? Vagy megsüthetem az egészet és ha lezárt műanyag dobozba teszem, akkor később is ropogós marad?

Dia írta...

Mindenképpen puhulni fog idővel, így ha feltétlen frissen szeretnéd, akkor nem sütném ki az egészet. :)