2015. szeptember 6., vasárnap

Mákos háromszögek céklás tésztában

Ismét egy tojásmentes péksütemény-utánzat, ami az elkészítés módját illetően semmiben nem tér el a korábbiaktól. Az alapelv az, hogy valamilyen zöldség kerüljön a tésztába. A hozzávalók is hasonlóak, apró eltérések akadnak csak.




Mákos háromszögek

Hozzávalók 13 darabhoz:

Tésztához:
15 dkg főtt cékla
70-80 gramm víz/főzőlé
1,5 dkg lenmagpehely
2 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
5 dkg Szafi Fitt földimandulaliszt
5 dkg Szafi Fitt süteményliszt
1 dkg Szafi Fitt útifű maghéj

Töltelékhez:
5 dkg darált mák
1 dl víz
ízlés szerint édesítő, citromlé és citromhéj

A céklát krémesre turmixoljuk a vízzel, majd hozzágyúrunk minden egyebet, hidegre tesszük, azalatt összeáll.

A töltelékhez összeforraljuk az alapanyagokat.

A tésztát téglalapra nyújtjuk (ehhez kellett némi lisztféle), megkenjük a töltelékkel, feltekerjük és háromszögeket vágunk belőle.





180 fokra előmelegített sütőben 22-23 perc alatt készre sütjük.

Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/     



A teljes adag tápanyagtartalma:
- 929 kalória
- 23 gramm fehérje
- 63 gramm ch
- 61 gramm zsír

Darabonként
 - 71,45 kalória
- 1,77 gramm fehérje
- 4,84 gramm ch
- 4,7 gramm zsír

Nincsenek megjegyzések: