2015. szeptember 27., vasárnap

Rozsos-tönkölyös-zabos bucik

Ha hagyományos kenyérfélét készítek, mostanság ez a kedvelt formátum: jól csomagolható, gyerekkézbe illik.



Rozsos-tönkölyös bucik

Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
15 dkg zabliszt
40 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 ek zabpehely
2 csapott tk só
1 mk cukor (elhagyható)
1 csomag szárított élesztő
1 csipet aszkorbinsav
magvak (itt 1 -1 ek szezámmag, tökmag, lenmag és napraforgó)
kb. 4-5 dl víz (állagtól függően növelhető)

A felsoroltakból kelt tésztát dagasztunk, kelesztjük legalább 1 órán át.

Átgyúrjuk, formázzk, újabb fél órán át pihentetjük, majd 180 fokon vízgőzben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Rácson hűtjük.




Nincsenek megjegyzések: