2015. szeptember 16., szerda

Tökös-túrós galuska

Egy kalóriaszegény, fehérjedús, nyugodt szívvel vacsorára is fogyasztható nokedlit alkottam, ehhez a NoCarb lisztje segített hozzá. Kevés cukorhelyettesítővel és csak csipet sóval hasonló módon készíthető az édes változat, elárulom, mákba forgatva fenséges. :)


Tökös-túrós galuska

Hozzávalók (1-2 adaghoz)
15 dkg totu (vagy túró)
18 dkg reszelt tök vagy cukkini
ízlés szerinti só
2 tojás
3 dkg NoCarb rost sütőmix

A tököt kislyukú sajtreszelőn lereszeljük, sózzuk, majd pár perc elteltével alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. Innentől kezdve egyszerűen hozzákeverjük a többi alkotót, miközben már forraljuk az enyhén sós vizet. (A tojások nagyságától függően elképzelhető, hogy igényelni fog 1-2 ek vizet.)

A lobogó vízbe szaggatjuk tetszőleges formában a masszát, lehet kiskanállal galuskának, én apró golyókat formáztam, de gnocchiként is működőképes. Amikor feljönnek a víz tetejére a golyók, levesszük a lángot és alacsony fokozaton még 2-3 percig főzzük.






Alaposan lecsöpögtetve szűrőkanállal kihalásszuk őket és tetszőleges feltéttel fogyasztjuk is.


Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/      


Nincsenek megjegyzések: