2015. október 12., hétfő

Pizzás csiga

Nagyon finom, puha csiguszokat gyártottunk a néhány hete teljes mértékben gluténmentesen étkező lányommal, de nem csak az ő kedvére szolgáltak, mert nagyon finomak lettek. "Kovásszal" készültek és sütés közben kiterjedésben megnőttek kissé, eddig ilyen paleo pékárunkál nem igazán tapasztaltam.

Két recept is lesz, pici eltéréssel.



Pizzás csiga 1.

Hozzávalók 18 darabhoz:
2 dl langyos víz
1,5 dkg Szafi Fitt útifű maghéj
3 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
5 g só
1 tk almaecet
1 csapott mk szódabikarbóna
1 tojás
1 tk oregano
7 dkg Szafi Fitt tápióka vagy nyílgyökérliszt
7 dkg Szafi Fitt földimandula vagy mandulaliszt

nyújtáshoz további liszt

Pizzás csiga 2.

Hozzávalók 18 darabhoz:
2 dl langyos víz
1,5 dkg Szafi Fitt útifű maghéj
2,5 dkg Szafi Fitt kókuszolaj
1 tojás
1 tk oregano
7 dkg Szafi Fitt tápióka vagy nyílgyökérliszt
7 dkg Szafi Fitt sütőliszt

nyújtáshoz további liszt

A vizet összekeverjük az útifűvel és állni hagyjuk. A többi alkotót kimérjük, majd hozzágyúrjuk a kovászt. Kicsit pihentetjük a tésztát.

Kevés liszt segítségével téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük házi paradicsomszósszal, én sajtot is szórtam rá, majd feltekerjük, ujjnyi vastag darabokra vágjuk, a tetejére is szórhatunk sajtot, majd 180 fokon készre sütjük kb. 25-30 perc alatt.



Az ételeimhez a hozzávalókat remek áron vásárolhatod meg Szafinál, az alábbi linkre kattintva:

http://www.dietas-termekek-webshop.hu/       




Nincsenek megjegyzések: