Gyömbéres sütőtök krémleves

Őszi-téli kedvencünk, gyömbérrel vagy anélkül, de mindenképpen sült tökből és növényi tejszínnel.


Gyömbéres sütőtök krémleves

Hozzávalók:
sült sütőtök
hús-vagy zöldségleves alaplé
só ízlés szerint
kevés őrölt bors
tejszín (ebben most rizs főzőkrém van, de mehet bele zabtejszín, kókusztejszín, de állati eredetű habtejszín is)
friss gyömbér ízlés szerint

Mennyiségeket nem írok szándékosan, nem is mértem. A sütőben puhára sült tökbelsőt összeturmixoljuk, majd ízesítjük ízlés szerint és hozzákeverjük az alaplevet, tejszínt, annyit, hogy a nekünk megfelelő állagot kapjuk meg. Nem szükséges felforralni, de nincs akadálya.

Pirított tökmaggal tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések