"Tejszínes"borhabzselés linzer

Ha unod a lekváros linzert és az adventi időszakra, esetleg karácsonyra valami másra, picit extrémebbre vágysz, akkor a bevált linzeredet töltsd meg tejszínes borhabkrémmel. Ami maximum bort látott, állati eredetű tejszínt, cukrot ugyan nem. :D





"Tejszínes"borhabzselés linzer

Tészta: itt található

Töltelék:
1 tojás sárgája
ízlés szerinti négyszeres erejű édesítő, kb. 2 ek 
50 gramm bor (édes vagy félédes) 
1 ek szárított narancshéj
10 gramm zselatin
50 gramm hideg bor vagy víz
narancshéj
100 Cocomas krém

A tojás sárgáját az édesítővel gőz felett fehéredésig keverjük, sűrítjük. Hozzáadjuk a narancshéjat és az 50 gramm bort, állandó keverés mellett forráspont alatt hevítjük,  már nem gőz fölött, hanem alacsony lángon. Ha kezd sűrűsödni a krém, lehúzzuk a tűzről.

A zselatint elkeverjük a vízben, illetve ha erőteljesebben bor ízű krémet akarunk, akkor borban, duzzadni hagyjuk. Ha ez megtörtént, kis lángon vagy mikroban melegítve feloldjuk. Hozzácsurgatjuk a langyos boros-tojásos krémhez, alaposan elkeverjük benne. Hűtjük, közben néha átkeverjük.

Az előzetesen jól behűtött (minimum 24 óra! ) kókusztejszínt géppel kemény habbá verjük. A már hűlőfélben lévő, sűrű borkrémbe beledolgozzuk a tejszínt, igyekezve csomómentesre keverni.

Az elkészült sűrű krémmel megtöltjük a már kihűlt linzereket.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Rumos diós-csokis csavart rudak

Kandírozott gyömbér

3 lisztes kenyérke