Provence-i marharagu galuskával

Több, mint 18 évvel ezelőtt a dél-franciaországi nászutunkon "tanultam" ezt a receptet, ami azóta is az egyik kedvenc marhaételünk, meg úgy egyébként is hatalmas favorit, még a gyerekek körében is.

Én így készítem azóta is. Az eredeti recept alapján  héjában főtt burgonyát kínálunk hozzá, ami meg is történt ezúttal is, viszont főztem ki hozzá Szafi Regorm galuskát is és meglepetésemre volt, aki azt kért mellé.



Provence-i marharagu galuskával

Hozzávalók:
1 kg marha lapocka vagy comb egy darabban
ízlés szerinti mennyiségben füstölt szalonna és fekete olívabogyó (utóbbit el szoktam hagyni a gyerekek miatt)
2 dl száraz bor
2 fej vöröshagyma
5-6 nagyobb paradcsom vagy 2 doboz hámozott paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
só, bors, kakukkfű

Galuskához: 
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/06/szafi-fitt-paleo-nokedli.html

A húst megtisztítjuk, szárazra törölgetjük. A szalonnát kockákra vájuk. A húsdarabot megtüzdeljük a szalonnával és az olívabogyóval.

1-2 ek kanál zsiradékot hevítünk, ebben körbesütjük a húst, hozzáöntjük a bort, pár percig együtt sütjük-főzzük.

Egy másik serpenyőben az aprított vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a fokhagymát, a fűszereket és kb. 10-15 percig főzzük.

Utóbbi mártást hozzáöntjük a boros húshoz és lassú tűzön fedő alatt puhára főzzük a húst. Időt nem írok, mert sok tényező függvénye.

Ha a hús elkészült, kivesszük a szószból, vékony szeletekre vágjuk, a szószt kóstoljuk és utánízesítjük, ha szükséges, majd a szeleteket visszapakoljuk és rövid ideig még összerotyogtatjuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések