Néró

A minap készített Rákóczi túrós után elég sok tojássárgám maradt, agyaltam, mire használjam fel, amikor is beugrott, hogy mennyire szerették a gyerekeim, amikor a suliban Nérót sütöttem. Na meg az volt az egyik vizsgamunkám, és azt még nem alakítottam át ch szegénnyé, lévén az egy magas zsírtartalmú édesség. Így most sort kerítettem rá, az eredmény pedig mindenkit meglepett. :)




Néró teasütemény tej-, glutén-és hozzáadott cukormentesen, szénhidrátszegényen

Hozzávalók:
150 gramm kókuszmargarin vagy Ráma vegán margarin
130 gramm poreritrit
1 evőkanál vaníliás eritrit (elhagyható, helyette vaníliarúd kikapart magjai vagy aroma stb)
6 tojássárgája (kb. 120 gramm)
100 gramm Szafi Reform zsírtalanított mandulaliszt
20 gramm Szafi Free vaníliás zabpuding
reszelt citrom- vagy narancshéj

A puha margarint a por eritrittel kézi-gépi habverővel fehéredésig habosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, elkeverjük. 

Fakanálra váltunk, beledolgozzuk az ízesítőket és az elkevert kétféle lisztet.

Sütőpapírra nyomunk simacsöves habzsákból kb. 10 forintosnyi hüvelyeket, minél kevésbé csúcsosra hagyva. (Terülni fog,de ha túl csúcsos, akkor marad pici és ezt majd töltéskor kell korrigálni, hogy megálljon az alsó hüvely egyenesen.)



180 fokos előmelegített sütőben barnulásig sütjük, ez kb. 12-14 perc, sütőfüggő. Akkor jó, ha csak
a talpánál vékony csíkban körben barna, a felülete ne barnuljon meg. 

Ha kihűlt, a kb. egyforma méretűeket párosítjuk, ha maradt kis csúcs, akkor az alsó példánynál levágjuk, hogy egyenesen álljon, baraclekvárral töltjük és csokival csíkozzuk, félig mártjuk stb.

Nem kell megijedni, a kisült darabok sokáig puhák, mint egy piskótatallér, de aztán ahogy kell, kemények lesznek, csak ekkor töltsük meg. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések