Sajtgaluska

Magyaros cukkinkrémleves betétjét képezte ez a roppant gyors és finom galuska. A sima nokedli receptjéből indultam ki, annak arányait megtartva tettem a tésztába reszelt sajtot.



Hozzávalók: 
50 gramm reszelt sajt
100 gramm Szafi Free rostcsökkentett kenyérlisztliszt ( régi, hajdinás)
1 kiskanál só
100 gramm víz

A hozzávalóit összekeverjük, a vizet felforraljuk, majd visszavesszük gyöngyözni és beleszaggatjuk. Magas hőmérsékleten felforraljuk, majd a lángot ismét mérsékeljük és 1-2 perc alatt készre főzzük. 
Szűrjük le róla a főzővizet és rögtön öntsük hideg vízbe. Keverjük át és kb. fél percig hagyjuk benne, végül szűrjük le az öblítővizet is róla és csöpögtessük le.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések